Zo maak je een pakkend CV

Het uitzendbureau voor & door jongeren

Zo maak je een pakkend CV

Om aan een passende baan te komen, speelt een CV een grote rol. Een werkgever moet aan de hand van jouw cv bepalen of jij geschikt bent of niet. Dat is erg lastig! Daarom is het goed om hier over na te denken. In het artikel nemen we je mee in het maken van een CV (dat rijmt ook nog eens!). Succes!

Wat is een CV eigenlijk?

Een CV is eigenlijk een overzicht van alle activiteiten die je tot nu toe hebt gedaan: opleiding, cursus, werk etc. Ook zijn hobby’s belangrijk, want dat geeft weer wie jij bent en wat je leuk vindt. 

Een curriculum vitae (meervoud: curricula vitae, Latijn voor levensloop) of kortweg cv is een document waarin iemand een samenvatting van zijn leven geeft, met name wat betreft behaalde diploma’s en werkervaring. Een cv wordt bijvoorbeeld gebruikt bij sollicitaties. – wikipedia

Hoe bouw je jouw CV op?

Goede cv foto
Slechte CV foto

Allereerst zijn jouw contactgegevens belangrijk. Deze beschrijf je zo beknopt mogelijk met een goede foto natuurlijk. Hierboven zijn twee foto’s weergeven. Voor welke zou jij gaan? Een foto is essentieel, want de eerste indruk is de foto. Daarom moet je goed nadenken hoe je wil overkomen bij de potentiële werkgever. Een open lach komt bijvoorbeeld vriendelijker over, maak oogcontact, laat je gezicht zien en zorg dat je een actuele foto gebruikt. 

Verder moeten de volgende gegevens terugkomen in jouw overzicht: 

  • Kort vertellen wie je bent;
  • Opleidingen/cursussen;
  • Werkervaring (ook korte baantjes wanneer het relevant is voor het bedrijf waar je gaat solliciteren);
  • Hobby’s;
  • Ervaring/kwaliteiten.

Wanneer je deze gegevens voor je op een rijtje hebt is het geheel eenvoudig om het op jouw manier weer aan te passen met nieuwe gegevens. Bekijk hieronder een voorbeeld CV. 

Een voorbeeld van een goed CV

Wil je nog meer tips voor een pakkend CV? Neem gerust contact op, wij helpen je graag! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *