TIPS VOOR JOUW LINKEDINPROFIEL

Het uitzendbureau voor & door jongeren

TIPS VOOR JOUW LINKEDINPROFIEL

LINKEDIN profiel tips

LinkedIn heeft ruim 7 miljoen gebruikers in Nederland en wereldwijd 433 miljoen(!). Dit zijn allemaal studenten en werkende/werkzoekende personen. Zo is heel werkend Nederland lid van LinkedIn! 

LinkedIn is de plek voor jou als jong professional (in opleiding). Is jouw profiel helemaal up-to-date om op te vallen?! Hieronder geven we je een aantal tips om jouw profiel helemaal op de juiste manier in te richten.

Professionele profielfoto!

Nummer 1, want dit is het eerste wat iemand van jou ziet: je profielfoto. Zorg dat jij daar echt als JIJ persoonlijk opstaat. Het hoeft echt geen statische foto te zijn, maar ook niet zo’n selfie die je op Instagram plaatst. Denk daarom goed na over een passende foto, waar jij goed zichtbaar op bent.

Pakkende headline

Onder jouw profielfoto is een korte tekst zichtbaar (zie de voorbeelden). Hierin omschrijf je in het kort wat jij te bieden hebt of wat je doet en/of wie je bent. Zo is het voor de eventuele connectie zichtbaar wat jij voor hen kan betekenen.

Jouw pitch in de samenvatting

Bij het opzetten van jouw profiel heb je ook de mogelijkheid om meer informatie over jezelf te geven. Dit zien de potentiële connecties als zij op jouw profiel hebben geklikt. In deze samenvatting kan je jouw verhaal vertellen: wat je momenteel doet (vakgebied), waar je goed in bent (vaardigheden) en graag doet (persoonlijk).

Up-to-date houden van jouw profiel

Zorg dat je al jouw werkgevers op het profiel toont. Elke werkervaring telt! Ook opleidingen en cursussen die je hebt gedaan zijn natuurlijk ontzettend belangrijk. Als je alles goed bijhoudt kan je LinkedIn uiteraard ook gebruiken als CV! Houd het daarom ook goed bij als jouw cv.

Wees actief op LinkedIn

Misschien denk je nu… wat moet ik ermee? Het is ook nu relevant om te laten zien wat jij doet, en wat je interessant vindt. Vind je het leuk om te schrijven, schijf een keer per maand een artikel over het vakgebied waar je mee bezig bent. Of misschien ga je naar een leuk (zakelijk) event waar je iets hebt geleerd. Deel je ervaringen. Zo laat je zien wie je bent en daarmee leg je connecties. Op het moment dat je op zoek bent naar een baan of opdrachtgevers of andere opdrachten, ben je al zichtbaar voor jouw netwerk en weten ze wat zij aan jou hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *