Het nut van een bijbaan!

Het uitzendbureau voor & door jongeren

Het nut van een bijbaan!

Luuk Bravenboer

Een bijbaan naast je studie, het bevordert bijvoorbeeld je leerproces. Je denkt misschien dat een bijbaan nutteloos is. Daarentegen het loont wel degelijk om naast je studie een relevante bijbaan te hebben. Wist je dat je daar heel veel van leert?

Van het studeren leer je uiteraard al ontzettend veel, maar het managen van een studie, bijbaan en sociaal leven is andere koek. We geven hieronder een aantal redenen van het nut van een bijbaan.

5% meer

Afgestudeerden die tijdens de studie een relevante bijbaan hebben uitgeoefend verdienen 5% meer dan afgestudeerden zonder bijbaan. Dan is het wel de moeite waard om naast je studie een passende bijbaan te vinden, toch? Daarbij verdien je op dat moment ook al lekker bij!

Timemanagement

Een studie kost tijd, dat is een ding wat zeker is. Daarbij wil je ook graag een sociaal leven onderhouden en opbouwen. Ook een bijbaan erbij? Ja! Want alle drie op de rit houden, vergt timemanagement. Dit is heel relevant op het moment dat je afgestudeerd bent en fulltime gaat werken.

Stressvrij door het leven

De bovengenoemde drie elementen op de rit houden kan aardig stressvol zijn. Je hebt toetsweek over een aantal weken en op het werk vliegen orders om je oren… Door te werken in een stressvolle omgeving kweek je zeker de nodige stresstolerantie en leer je kalm en professioneel te blijven.

Professionele omgeving

Je leert werken in een professionele omgeving. Hierdoor heb je al een goed gevoel van het werken in een organisatie. Hierdoor helpt het jou in je toekomstige baan. Je denkt wellicht dat je het wel weet door verhalen of films over hoe het er op kantoor aan toe gaat. Dit gaat wel degelijk anders. Ontdek het tijdens jouw relevante bijbaan!

Bouw doordacht jouw cv op. Meer is niet altijd beter. Denk goed na over wat voor jou relevant is en je eventueel toekomstige baan! En vergeet dit niet op LinkedIn te vermelden 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *