Eerste werkdag tips!

Het uitzendbureau voor & door jongeren

Eerste werkdag tips!

Eerste werkdag tips

Yes! Je mag beginnen bij jouw nieuwe werkgever. Of het nu via een uitzendbureau of direct is: het is jouw eerste werkdag! Hoe overleef je de eerste dag? We geven je een aantal tips.

Aankomsttijd

Heel belangrijk om op tijd te komen. Je kan zelfs beter iets eerder aanwezig zijn. Misschien is het een onbekende route of wil je niet bezweet aankomen, ga dan iets eerder van huis. Zo weet je zeker dat je goed zit!

Wie ben jij?

Bereid een korte voorstel “pitch” voor. Niet voor alle functies is dit van belang, maar het is wel handig dat je goed kan uitleggen: wat je gaat doen, waar woon je, wat zijn je hobby’s? De collega’s zullen je ook wel vragen stellen. Het is voor je collega’s wel leuk als ze jou iets beter leren kennen.

Ja, die namen…

Nieuwe collega’s is ook nieuwe namen leren… dat is voor sommigen een eitje, maar soms ook erg lastig! Geef bijvoorbeeld aan, dat je de namen niet zo goed onthoudt. Het helpt om de naam terug te zeggen. “hi ik ben Jaap.” en dan zeg jij: “hoi Jaap, leuk je te ontmoeten en/of samen te werken.”

De lunch

Op je eerste dag is het altijd even aftasten wat je collega’s doen. Over het algemeen neemt iedereen zijn eigen eten mee. Of neem voor de zekerheid geld mee om ergens een broodje te halen.

Just chill

Een eerste werkdag kan spannend zijn, maar maak je jezelf niet te druk en leg de lat niet te hoog. Wees wel assertief. Heb je niks te doen, vraag aan je collega’s of je ergens bij kan helpen of andere klusjes kan oppakken 🙂 F

Geniet vooral van je eerste werkdag!

Vragen of op zoek naar een (bij)baan? Houd onze socials in de gaten voor de laatste vacatures!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *